Община Варна приключи финансовата 2022 година без просрочени задължения при допустим

...
Община Варна приключи финансовата 2022 година без просрочени задължения при допустим
Коментари Харесай

Община Варна е без просрочени задължения за миналата година

Община Варна завърши финансовата 2022 година без просрочени отговорности при позволен предел 5% от регистрираните разноски според Закона за обществените финанси. Това заяви по време на публичното разискване на доклада за осъществяването на бюджета за предходната година Стефка Господинова, шеф на общинската дирекция " Финанси и бюджет “, съобщи БНР.

Тя напомни, че Агенцията за кредитен рейтинг е потвърдила дългосрочния кредитен рейтинг на община Варна с три пъти В със постоянна вероятност. Банковите заеми са били 2 милиона и половина лв.. Разходите за предходната година - близо 505 милиона лв., над 55 милиона лв. от тях са средства от европейски планове и стратегии. В структурата на разноските максимален е делът на функционалност " Образование “ с 43%. Христо Иванов, заместник-кмет по " Архитектура, градоустройство и устройствено обмисляне “, обясни слабото осъществяването на финансовата стратегия:

" През предходната година за една забележителна част от обектите, заложени в финансовата стратегия, в началото бяха направени плановете, издадени разрешителните за градеж и стартирано фактическото осъществяване. Поради тази причина имаме такова съответствие в осъществяването на финансовата стратегия. Към днешна дата всички обекти се извършват, според контрактуваните условия. "

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов напомни, че бюджетът за предходната година бе признат със забавяне, едвам през май тази година.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР